- Fabricat din fontă
- Potrivit pentru toate plitele de bucătărie, cuptor, șemineu și grătar
- Cu mâner ergonomic
- Diametru 30 cm
- Adâncime: 3.5 cm
Vândut de
Stoc 2 bucăți
"Skroutz Asigurarea Cumpărăturilor"
Setați locația de livrare pentru a vedea produsele în funcție de preferințele dumneavoastră.
© 20[0-9]{2} Skroutz SA Toate drepturile rezervate. FAQ | Terms of use | Privacy Policy | Cookie Policy
Vândut de
Stoc 2 bucăți
"Skroutz Asigurarea Cumpărăturilor"
Dacă întâmpinați o problemă tehnică cu achiziția dvs., luați legătura direct cu Skroutz! Vă putem ajuta cu orice și găsim cea mai bună soluție pentru dvs., fără nicio bătaie de cap.
Vezi mai multeDacă vă răzgândiți sau dacă nu este mărimea dorită, puteți returna achiziția dumneavoastră ușor, rapid și complet gratuit!
Vezi mai multePrețurile sunt calculate pentru:România, Alte opțiuni de plată
Tigăile din seria Iron sunt fabricate din fontă 100% cu proprietăți naturale antiaderente. Sunt potrivite pentru gătit pe orice tip de aragaz, șemineu sau grătar.
Vasilele de gătit din fontă mențin temperatura pentru o perioadă lungă de timp, oferind oportunitatea de a găti la temperaturi scăzute și medii și sunt potrivite și pentru servirea directă a mesei fără utilizarea altui vas.
Specificatiile sunt colectate de pe site-urile oficiale ale producatorilor. Va rugam sa verificati specificatiile inainte de a finaliza achizitia. Daca observati vreo problema, puteti raportează aici.
Scriu această recenzie în principal pentru a informa că partea de jos a tigaiei de 30 cm are un diametru de 25 cm. Tigaia corespunzătoare listată ca având 25 cm are o bază de aproximativ 20 cm (poate 19,5 cm). Nu am putut găsi această informație nicăieri și am fost nevoit să returnez cea de 25 cm deoarece era prea mică pentru nevoile bucătăriei mele.
În afară de asta, după un proces atent de condimentare cu 5 treceri prin cuptor și 2 utilizări, sunt foarte mulțumit. Cei care o cumpără ar trebui să citească sau să urmărească un videoclip despre procesul de condimentare. 4/5 stele deoarece este cu siguranță o opțiune economică și suprafața sa (superioară și inferioară) este destul de "ruguroasă" în comparație cu tigăile din fontă mai scumpe - ar putea necesita puțină atenție pe plitele ceramice.
(Faptul că au lipit eticheta cu silicon este inacceptabil. Am pierdut încrederea încercând să o îndepărtez și am "rănit" suprafața, ceea ce a dus la necesitatea de a o trece prin cuptor de mai multe ori.)
Nu știu, oameni buni, nu mi-a plăcut...
Am urmat toate informațiile disponibile despre condimentare, în ciuda faptului că am mai făcut asta înainte, doar în cazul în care făceam ceva greșit cu acesta. Am citit toate informațiile, instrucțiunile și toate sugestiile și experiențele altor utilizatori. Nu m-a convins. Este prea aspru, aproape neprelucrat. Nu este neted. De asemenea, partea de jos nu este plană și se învârte în jurul ei atunci când încerci să gătești. Știam asta și un prieten a menționat-o aici, dar nu mă așteptam să fie atât de pronunțată. Toate oalele din fontă necesită atenție pentru a nu-ți arde mâna pe mâner sau pentru a cumpăra o husă suplimentară de silicon, am făcut și asta. Am fost atent cum l-am spălat, în ciuda faptului că m-a frustrat în tot, să nu-l frec, să-l ung de fiecare dată, totul. Temperaturile, totul. Am încercat, am experimentat cu multe alimente, temperaturi și ulei. Nu a gătit niciodată corect, nici măcar o omletă sau ouă prăjite. Totul s-a lipit mereu, indiferent ce am făcut. Și în general, nu mi-a plăcut nimic la mâncarea pe care a produs-o. Părea fie prea gătită, fie insuficient gătită sau inegală. Trebuie să subliniez că lucrez cu fontă, nu este prima dată. Am și un wok mare pe care îl folosesc de ani de zile și este excelent, cu mânere de lemn, nu ca majoritatea ustensilelor de gătit din fontă (chiar și cele mai scumpe) pentru care trebuie să cumperi huse de silicon sau să ceri să nu le uiți. Am și o tavă de copt și nu am avut niciodată astfel de probleme, așa că presupun că dintr-un motiv oarecare este vina tigăii. Lucrul bun este că prețul său a fost extrem de mic, așa că nu am plâns că mi-am irosit banii. Presupun că, ca și în cazul oricărui altceva, în cazul oalelor din fontă, tigaia pe care decizi să o cumperi este un pariu. Nu descurajez pe nimeni să o folosească, deoarece prețul nu este prohibitiv, dar aceasta în particular nu a funcționat pentru mine.
Actualizare: Recent, am început să gătesc cu tigăi din oțel inoxidabil. Oameni buni, am găsit lumina mea, nu vă voi spune altceva. Fonta este bună, dar ciudată ca material, este pur și simplu un pariu dacă se dovedește bună pentru tine, poate oțelul inoxidabil este cea mai sigură și excelentă alegere.
Ultima mea achiziție este aceasta: https://www.skroutz.gr/s/17181381/Fest-Elegance-Tigani-me-Kapaki-apo-Anoxeidoto-Atsali-26cm-0066150.html
Am această tigaie specifică, precum și câteva altele mai scumpe și dacă știi cum să o folosești corect, nu se va întâmpla nimic.
Am citit în comentarii că s-a rupt în mijloc și că aliajul folosit de companie nu este bun. Ar trebui să știi că vasele de gătit din fontă nu ar trebui să fie plasate direct pe foc mare, ci în mijloc, și să le lași să ajungă la temperatură și apoi să o mai ridici puțin, dacă este nevoie. Le folosesc de ani de zile într-o bucătărie cu inducție și sunt ca noi
Fierul turnat poate fi, dar NU ESTE ANTIADERENT. Chiar și cu ulei, se lipește de pereți. Mânerul are un material care nu se supraîncălzește, astfel că prinderea este relativ ușoară. Nu voi mai cumpăra restul seriei, așa cum aveam în plan...
Pentru cei care intră aici în așteptarea unei tigăi obișnuite, aceasta nu este pentru voi. Aceasta este o tigaie din fontă, și una foarte bună! Nu are un strat antiaderent (ceea ce este semnificativ mai sănătos, apropo) și necesită puțină "meraki" din partea bucătarului când ai grijă de ea (la fel cum facem cu toate lucrurile care merită timpul nostru). Trebuie să fie condimentată (mai mult de o dată), așa cum menționează și alți comentatori. Uleiul trebuie aplicat pe întreaga suprafață și trebuie coaptă la punctul de fum, cu partea de jos în sus (cu folie de aluminiu sub ea) în cuptor. Asigurați-vă că CREȘTEȚI TREPTAT temperatura atunci când utilizați fonta! Sau s-ar putea să o supuneți unui șoc termic și s-ar putea crăpa! Aveți grijă de tigaia din fontă, și ea va avea grijă de voi! Dacă sunteți un leneș, acesta nu este obiectul de gătit potrivit pentru voi! În general, foarte mulțumit de această achiziție!
L-am cumpărat în decembrie 2023 și astăzi, pe 2/2/24, l-am pus pe o plită ceramică să se încălzească și să prăjesc ceva, dar s-a crăpat în mijloc. Din ce am citit, s-a întâmplat și altor utilizatori, deci aliajul folosit de companie este defectuos. Am urmat întregul proces de întreținere cu uleiuri și condimente ori de câte ori a fost necesar, și a gătit perfect. În decurs de 3 minute pe plita ceramică, s-a auzit un zgomot înfricoșător, și am crezut că plita ceramică însăși s-a rupt din cauza greutății tigăii. Am returnat-o și aștept să văd cum va răspunde compania. Inacceptabil!
Tigaia, în timp ce găteam pe un aragaz ceramic, s-a spart în mijloc. Nu am turnat nimic rece, gătirea era în desfășurare... la sfârșit. Am făcut 4-5 gătiri în total? Poate! Nu știu, poate a fost doar ghinionul meu. Mi s-a părut corect să menționez asta.
Am cumpărat această tigaie specifică de la Lazopoulos din Keratsini, un magazin cu oameni excelente și foarte politicoși. Tigaia este perfectă, nu se lipește deloc dacă sunt urmate instrucțiunile, iar gustul pe care îl oferă este de nedescris. Pentru cei care nu înțeleg sau nu știu ce este fonta, vreau doar să menționez că este destul de grea în comparație cu o tigaie similară cu strat antiaderent. De asemenea, vreau să menționez că, deoarece aceasta nu are un mâner de cauciuc, se dezvoltă temperaturi ridicate pe mâner, ceea ce înseamnă că trebuie utilizat un prosop sau o mănușă rezistentă la căldură pentru a evita arsurile. Personal, nu m-a deranjat deloc acest aspect, iar achiziția a fost făcută, desigur, cu cunoștința mea.
Prima mea tigaie din fontă. Foarte bună, în special pentru carne! Am citit despre unele dificultăți cu condimentarea și alte lucruri... Acum vă voi oferi singurele instrucțiuni de care aveți nevoie!
1) Înainte de a pune mâncarea pe ea, tigaia trebuie să fie fierbinte. Lăsați-o să se încingă mai întâi.
2) Înainte de a turna apă pentru curățare, lăsați-o să se răcească puțin, nu complet... astfel încât să nu se ardă.
3) Clătiți-o cu orice doriți.
4) Apoi uscați-o foarte bine, astfel încât să nu rămână apă pe ea.
5) Puneți puțin ulei (ulei vegetal, deoarece uleiul de măsline costă 100€ pentru 2ml) și întindeți-l pe suprafață. În cele din urmă, ștergeți cu un prosop de hârtie. Nu vrem să fie plină de ulei. Doar un strat subțire pentru a preveni ruginirea.
Cel mai important lucru este că orice gătiți va fi mai delicios. Vor spune: "Wow, acest biftec este grozav! L-am făcut în tigaia mea de fontă," și va câștiga imediat +2 puncte de gust.
Tigaia în general este bună... gătește uniform, este grea și rezistentă... primele câteva utilizări s-a lipit de mine... am condimentat-o de două ori cu ulei de floarea-soarelui și acum este excelentă... nu se mai lipește și se curăță ușor cu sârmă și săpun, apoi se usucă și se adaugă puțin ulei și este pregătită pentru data viitoare.
Am urmat instrucțiunile, nu am folosit deloc apă, am condimentat-o cu ulei de semințe de in, dar totul s-a lipit de ea. Am condimentat-o din nou cu ulei de semințe de in și totul s-a lipit în continuare. Cu adevărat cea mai inutilă tigaie pe care am cumpărat-o vreodată. Am suferit din cauza fumului produs în timpul condimentării și a distrus și cuptorul. Ce pot să spun... cu adevărat o risipă de bani.
Prăjește totul perfect, ouă, omlete, carne. Este ușor de curățat și arată o durabilitate similară ustensilelor vechi bune. Nu se deformează și are o distribuție uniformă a căldurii și o bună aplicare pe plitele ceramice. Singura grijă necesară este ștergerea după spălare și aplicarea puțin ulei de măsline.
Este dificil să gestionezi sosurile pentru că acestea "aderă" la suprafață și devin grumuroase. Gătește foarte bine proteinele, în special carnea. De asemenea, datorită volumului său metalic, reține căldura și gătește timp de câteva minute cu arzătorul închis. În general, este un obiect special care, pe lângă gătitul sănătos în comparație cu stratul de teflon, are multe avantaje dacă cineva învață metoda de gătit în fontă.
De obicei, după ce coac, cât este încă cald, adaug 1 până la 2 picături de detergent de vase biodegradabil împreună cu 1 până la 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu pentru a curăța orice reziduu lipit. Îl clătesc rapid și nu aștept deloc (pentru că urmează să-l depozitez), apoi adaug imediat puțin unt clarificat/organic sau, când nu am unt, folosesc alt tip de ulei cu conținut ridicat de grăsimi saturate, precum uleiul de cocos. Cu 2 până la 5 minute de îngrijire imediat după coacere, previn ruginirea.
Încep cu dezavantajul major nu numai în cazul tigăii din fontă Estias, ci și în cazul altor produse de uz casnic ale acestei mărci. Adezivul pentru etichetă nu este de bună calitate, este dificil de îndepărtat, lăsând reziduuri și urme.
Acum, despre tigaie... De obicei, aceste produse vin deja pregătite (preparate pentru acoperirea antiaderentă), am 2 tigăi Estias și a trebuit să trec prin acest proces înainte de a le utiliza.
Nu este ceva teribil, doar este bine să ții minte că va trebui să acoperi tigaia cu ulei și să o încălzești pentru o perioadă considerabilă de timp, repetând procesul de 2-3 ori pentru a obține o acoperire antiaderentă bună.
Dacă sari peste acest pas, mâncarea se va lipi de tigaie, iar tigaia însăși va fi predispusă la rugină.
Dimensiunea este satisfăcătoare, tigaia este relativ ușoară (comparativ cu alte produse din fontă pe care le am), dar cu siguranță nu este la fel de ușoară ca o tigaie cu teflon.
În ceea ce privește prețul, este foarte bun.
Tigaia este fabricată din fontă, orice ar însemna asta. Cu întreținere corespunzătoare, curățare și condimentare, pot face ouă fără să se lipească. Singurul dezavantaj este că nu este 100% plată, dar chiar și pe o plită ceramică, nu există diferență de temperatură pe suprafața tigăii (măsurată cu un termometru).
Orice aspect negativ este datorat fontei: greutate, mânerul se încinge, condimentarea necesită câteva ore în cuptor, deci are nevoie de energie și timp, încălzirea durează ceva timp, curățarea trebuie făcută relativ rapid după gătit. Dacă sunteți dispus să treceți peste aceste aspecte, acesta în particular este o valoare foarte bună pentru bani pentru cineva care vrea să intre în lumea magică a gătitului cu fontă.
Am mărci mai bune (și mai scumpe, desigur...) și pot spune că aceasta este decentă. Singura diferență este că suprafața celor mai scumpe este mai netedă și distribuția căldurii pe suprafață este mai precisă în cazul celor scumpe.
Singurul lucru negativ este autocolantul de silicon de pe partea de sus, dar din fericire am fost atent la comentariile altor utilizatori și l-am pus în frigider înainte de a-l îndepărta, astfel că nu a rămas niciun reziduu.
Cu o hârtie abrazivă fină, am frecat întreaga suprafață de gătit și partea de dedesubt, devenind netedă ca în cazul celor mai scumpe.
Fonta coace mult mai bine, trebuie doar să înveți cum să o folosești
Nu există! După ce am încercat-o într-o omletă (și nu una obișnuită, cu semințe, brânzeturi și lucruri ciudate înăuntru)! Prăjire perfectă, în sfârșit am găsit salvarea de produsele nocive și inutile care au inundat piața! Nimic nu se lipește, chiar și pe grătar am pus un ou și l-am scos doar cu o lingură! Totul este delicios, cea mai bună achiziție!
Gătitul uniform și reținerea temperaturii sunt incredibile.
Atenție pentru cei care nu știu:
Este din fontă și necesită condimentare cu ulei înainte de prima utilizare și periodic după aceea
(sunt disponibile videoclipuri online)
Mai mare decât mă așteptam (30cm). Este grea, dar nu mă așteptam să fie ușoară. Avea un strat antiaderent când am primit-o, dar aș recomanda să o condimentezi înainte de prima utilizare. Singurul lucru enervant a fost autocolantul companiei, care avea adeziv în centru, dar a ieșit cu puțină apă caldă (și efort).
O tigaie excelentă care va dura o viață. Urmarind instrucțiunile pentru prima utilizare pe care le-am găsit pe un site corespunzător de pe internet, am uns tigaia cu un strat de ulei vegetal și am încălzit-o în cuptor timp de o oră. De asemenea, am cumpărat un mâner protector de silicon pentru trei euro și acum, cu utilizare corespunzătoare, prăjesc totul și nimic nu se lipește. Siliconul de pe etichetă, dacă este tras corect, se desprinde și nu rămâne pe tigaie. În ceea ce privește greutatea, este normal ca un ustensil din fontă să fie greu. A doua recenzie la data de 29/8/2022: tocmai am cumpărat o a doua tigaie de 25 cm. Acum am una mică pentru 1-2 ouă și una pentru o cantitate mai mare de mâncare. Sunt complet mulțumit de acest ustensil, care nu este dăunător sănătății. Nu o voi arunca în doi ani și gătesc totul cu ea.
Se lipește ca un magnet, în ciuda prelucrării inițiale cu mai multe mâini. Necesită șlefuire pentru a o netezi sau mai multe straturi de ulei pentru a acoperi porii. Clar, prima opțiune este preferabilă.
Editare: După șlefuire cu o roată, interiorul a fost netezit. Nu se mai lipește. Procesul nu este în mod particular dificil, dar necesită echipament, puțină experiență și răbdare. Cred că puțini se vor obosi să o facă. Cu toate acestea, cine o face va fi recompensat de rezultat. Acum este atât estetic plăcută, cât și funcțională.
Este potrivit pentru sarcina prevăzută
Ar putea avea un mâner de lemn. Dacă uiți și îl atingi cu mâinile goale, te vei arde! Tot restul este minunat!
Se referă la produsul de 15 cm.
Pur și simplu excelent.
Mic, ușor, cu un profil înalt, potrivit chiar și pentru camping.
Încap exact 5 ouă de dimensiuni medii.
Foarte ușor de întors cu o spatulă, nu se lipește deloc.
O tigaie minunată pentru prăjit!
Într-un singur cuvânt: SUPER!! Am o tigaie similară în New York de 7 ani acum, deci sunt obișnuit să gătesc doar cu o tigaie din fontă. Am cumpărat aceasta pentru casa mea din Grecia și este cu adevărat uimitoare! Chiar mai bună decât cea pe care o am! Valoare incredibilă pentru preț. Calitate foarte bună. Dimensiune perfectă. Se curăță ușor cu apă caldă (fără săpun mereu).
Este perfectă!!! Este foarte bună pentru toate tipurile de mâncare. Trebuie să fie spălată și arsă în cuptor, trebuie să o acoperiți cu ulei și să o coaceți la 250 de grade timp de aproximativ 2 ore pentru a crea un strat antiaderent. Va fuma mult și va face casa să miroasă, dar nu vă temeți, va oferi o protecție naturală tigăii pentru a o proteja de rugină! Nu are nevoie de înmuiere, se curăță foarte bine!! Sunt foarte mulțumit, este o alegere excelentă pentru cei care nu vor să fie otrăviți de Teflon.
Foarte tigaie frumoasă!! Pentru cineva care vrea fontă la un preț bun, merită!! Am luat-o pe cea de 30 cm, este foarte mare și se potrivesc confortabil 3 sau 4 bistece pentru toată familia să mănânce!! După 2 - 3 utilizări, mâncarea nu mai lipsește! Logic! Are nevoie de îngrijire ca orice fontă și o veți avea pentru o viață întreagă! Este clar grea, dar asta este natura ei! A devenit ustensila noastră preferată de gătit!! Mâncărurile au un gust diferit și ceea ce m-a impresionat foarte mult este cât de suculente devin carnea și peștele.. Nu se compară cu nicio altă ustensilă de gătit!
În ceea ce privește curățarea, așa cum am spus, are particularitățile ei.. Cine vrea fontă va face compromisuri cu acestea!
Este din fontă, deci este greu ca un ustensil. Calitate bună, ideal pentru grătar și folosirea în cuptor. După câteva utilizări, mâncarea se lipește puțin.
Foarte bun, având în vedere că ai o idee despre tigăi din fontă și logica lor. Pentru cei care nu știu, ar trebui să caute videoclipuri precum "gătitul în tigaie de fontă" și "curățarea tigăii de fontă" și vor vedea particularitățile lor. Gatitul în ea este uimitor pentru carne, deoarece își păstrează temperatura ridicată. Mi-a provocat o mică arsură, desigur, în primele câteva zile când nu știam absolut nimic.
Atenție la mărime! Măsoară cea mai mare distanță externă cu apa care curge pentru fluidele în exces, nici măcar perimetrul tăvii! De asemenea, cel puțin adâncimea este foarte mică, de 20 de centimetri, fără nicio legătură cu fotografiile pe care le vezi. În rest, este economică pentru că a fost redusă prețul materialelor. În general, dacă o folosești corect, te va răsplăti...
683 utilizatori au acest produs și te pot ajuta
Întrebați pentru produsulΕνδιαφέρομαι να αγοράσω! Διαβάζω όμως για το seasoning και δεν καταλαβαίνω... Τι είναι αυτό;
Ειναι μια διαδικασια που πρεπει να ακολουθησεις ωστε να γινει το τηγανι περισσοτερο αντικολλητικο και να μην σκουριαζει. Υπαρχουν πολλα video σχετικα με αυτο, αλλα εχει και μια κριτικη εδω μεσα που τα εξηγει αναλυτικα (kiriakos.profile στις 18/12/2019, διαβασε το update 20/1/2020)
Έχει κάποιος την ευγενή καλοσύνη να μετρήσει τον πάτο στο τηγάνι των 25 εκατοστών και σε εκείνο των 30 και να μας πει πόσο είναι;
Δυστυχως μολις πακεταρα το 25 εκ. για επιστροφη (ηταν μικροτερο απ ο,τι περιμενα) αλλα κρινοντας απο τη διαμετρο του ματιου της κουζινας μου, ο πατος του ηταν γυρω στα 20 εκατοστα. Οταν μου ερθει το 30 εκ. θα σχολιασω απο κατω.
Μπορεί να μπει σε κεραμικές εστίες;(είναι επίπεδη και λεία η επιφάνεια επαφής;)
Θεωρητικά μπορεί να μπει ωστόσο δεν είναι λεία η επιφάνεια και ίσως τραυματίσει την εστία με τον καιρό. Μπορείς να αγοράσεις ένα ξεχωριστό μάτι είτε υγραερίου είτε εμαγιέ.